Keep my head up. Keep my heart strong. Keep my smile sweet. Keep my words nice.

Thursday, 19 August 2010

Awak hilang arah?? Erm, saya pun..



Salam Ramadhan,

Bulan puasa nie, banyak masa terluang. Masa yg selalu digunakan untuk makan & borak2 da xde di waktu siang. Time2 byk masa nie, byk yg boleh difikirkan. Antaranye adelah matlamat hidup.

Apakah itu matlamat hidup? What is your aim of life?

Cuba tanya 100 org soalan nie. Tengok dorg jawab ape. I bet you'll get funny answers seperti "Matlamat saya nak kahwin dengan anak Cik Mon Kg. Sebelah", to the most ambitious one seperti " I want to replace Barack Obama". Itu kalau tanya org lain. Now, cuba tanya diri sendiri!!!! *berdebar tak???*

Kalau korg kena fikir lebih dari 3 minit untuk jawab soalan nie, SAH!!!!. Korg xde matlamat hidup yg jelas. Dah, lebih baik mati je.Hehe, xla. Kalau xde tu, meh sama2 kita berfikir. Ini kerana insan yg sedang menulis post ini pun kdg2 x jelas dgn aim hidup die.

A lecturer once said, " Matlamat hidup umpama tiang gol di dalam sebuah permainan bola sepak. Tanpanya, anda tidak fokus dan bermain tanpa tujuan. Anda akan hanya menghabiskan masa sembilan puluh minit berlari-lari di dalam padang". Maknanya, kalau Liverpool lawan West Ham, lepas 90 minit, score 0-0, CONFIRM semua pemain Liverpool dgn West Ham xde matlamat hidup.

As a Muslim, kite tahu matlamat hidup kita untuk beribadah kepada Allah. Menjadi hamba dan khalifah. Tapi berapa ramai yang menghayati bnda ini? (Termasuk tuan punye blog).

Waktu Kalsom 16, beria la cakap dgn adik2 suruh berusaha bersungguh2 mencapai matlamat hidup, jgn hilang motivasi, bla bla bla. Nasihat org pandai yer Sarah Syamimi, skrg nie cuba awak nasihatkan diri sendiri. Haaaa. Terdiam..

Ape yg awak kejar sebenarnya wahai Sarah Syamimi?

p/s : Penulis berasa confused yg amat sgt dgn dirinya sendiri tatkala menulis post ini. Terlalu byk yg ingin diluahkan tapi x mampu buat ayat pun sbb confused sgt. Maka, post ini terhenti di sini dan penulis pun memilih utk tidur.

Sekian.

Saturday, 14 August 2010

The 16th Kalsom!!!

From 4th August 2010 until 8th August 2010,

PROJEK KALSOM 16!!!!!!!

To start off, this is the first P.K. that I have ever attended. I must admit that I had learned so many things there. From friendship, to understanding to being kind and the list goes on. Instead of going on and on about P.K. I will let the pictures to tell the stories.

The credit goes to the hardworking committe who turned Kalsom 16 from paper into a reality. I have no words to express my gratitude of being given a chance to work with this wonderful people. Thanks guys.



Credit also goes to all the high-spirited facilitators, without whom the Kalsom 16 will never be another huge success.



Erm, kak syasya yang garang bersama dgn kak Nesha yg lagi garang.hehe..



As of Program Anak Angkat, the villagers were nothing but full of love and attention. Millions of thanks go to the people of Kg. Langkap!!



Kami disambut dengan berarak dan alunan marhaban. Sweet kan..???



Kami dibawa mandi air terjun oleh beloved foster mummies and foster daddys.=).



Erm, pakai kain batik lepas mandi sungai. Lol.



I am with the Money Dealer of Kalsom. Miss Alifa.=).



All in all, Kalsom 16 was a kick-ass event. Thanks again to everyone. See you all back in Kalsom 17!!!!!